Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Scary Seafood - den nya maten från havet

Scary Seafood – den nya maten från havet är ett projekt som beskriver ett antal tänkbara Scary Seafood-arter utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Förstudien i projektet redovisades i januari 2019.

Trollhummer, strandsnäcka, sjögurka, hästräka, sockertare. I Bohusläns salta vatten finns djur och alger som går utmärkt att äta men som de flesta av oss aldrig har smakat. Tillsammans med lokala aktörer vill vi utveckla nya matprodukter från havet baserade på råvaror som inte används idag. Med kunskap om arternas biologi skapar vi ett hållbart nyttjande. Visionen är att bidra till företagsutveckling och att locka nya besökare till Bohuslän med spännande matupplevelser..

Scary Seafood rapport lanserad 25 januari 2019 >> (pdf)

Seminariumet där slutrapporten från förstudien redovisades  >>

 

Film från workshop 13 april, 2018

 

Om projektet

Scary Seafood fas 1 finansierades  av Leader Bohuskust och gränsbygd och Västra Götalandsregionen. Maritima klustret i Västsverige och  Göteborgs universitet var några av parterna. 

Fas 2
Projektet fortsätter under 2019 och 2020 med nya partners. Mer information om fas 2 i projektet hittar du på https://havochsamhalle.gu.se/havsforskning/scary-seafood

Kontaktperson


Senast uppdaterad: 2021-04-01 11:18