Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovations- och utvecklingsprojekt

Maritima klustret i Västsverige arbetar för att stärka och utveckla den maritima sektorn i Västra Götaland genom att öka möjligheterna för hållbara innovationer och kunskapsbaserad tillväxt. Nedan presenterar vi pågående innovations- och utvecklingsprojekt inom klustret.

Innovationsarena inom turism

Maritim utveckling i Bohusläns delprojekt att skapa en innovationsarena för maritim turism handlar om en mötesplats som är en naturlig koppling mellan näringsliv, forskning och andra aktörer som vill främja de maritima näringarna och Maritima klustret.

http://www.tillvaxtbohuslan.se/mub/innovationsarena/

Scary Seafood - den nya maten från havet

Vill du vara med och utveckla nya bohuslänska smaker och matupplevelser? Då är Scary Seafood något för dig! Trollhummer, strandsnäcka, sjögurka, hästräka, sockertare. I Bohusläns salta vatten finns djur och alger som går utmärkt att äta men som de flesta av oss aldrig har smakat. Tillsammans med lokala aktörer vill vi utveckla nya matprodukter från havet baserade på råvaror som inte används idag. Med kunskap om arternas biologi skapar vi ett hållbart nyttjande. Visionen är att bidra till företagsutveckling och att locka nya besökare till Bohuslän med spännande matupplevelser.

www.maritimaklustret.se/scary-seafood >>

Senast uppdaterad: 2018-03-19 15:55