Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkanspartners

Maritima klustret i Västsverige är en plattform för samverkan. Verksamheten är inte en juridisk person, utan består av ett partnerskap i form av en samverkansöverenskommelse.

De aktuella parterna år 2021 är Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, RISE, Innovatum Science Park, SSPA, Länsstyrelsen Västra Götalands län  Havs- och vattenmyndigheten och Västra Götalandsregionen.

Organisation

Klustret drivs i projektform och leds av Västra Götalandsregionen i enlighet med överenskommelsen. Klustersatsningen består av sex fokusområden. Fem av dessa representerar områden inom de marina näringarna – marina livsmedel, maritim turism, maritima operationer, marin bioteknologi och marin energi.

Ett fokusområde, havsförvaltning, är horisontellt och skär igenom samtliga fokusområden och utgör en juridisk och förvaltningsmässig expertfunktion med stark förankring i det kommunala perspektivet.

 


Senast uppdaterad: 2023-07-18 16:25