Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Historia

Maritima klustret i Västsverige


Havsmiljön och den maritima sektorn är ett av Västsveriges fem viktigaste styrkeområden. Den fortsatta satsningen på ett västsvenskt maritimt kluster kommer från Västra Götalandsregionens maritima strategi som antogs 2008. Strategin gav en översiktlig bild av den maritima näringen, samt analyserade och föreslog hur strategisk forskning och innovationer kan bidra till en fortsatt maritim utveckling och tillväxt i Västra Götaland.

En tidigare utredning av hur de maritima näringarna i Västra Götaland kunde stärkas och synliggöras gjordes 2012. Denna utredning resulterade i en rapport - Maritima kluster i Västra Götaland 2012 - samt bildandet av denna klusterorganisation. Maritima klustret i Västsverige är det första, och hittills enda, övergripande maritima klustret i Sverige.

Ladda ner rapporten här (pdf) >>
Ladda ner rapporten på engelska (pdf)>>


Senast uppdaterad: 2023-07-18 16:14