Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Maritima klustret i Västsverige är en samverkansmiljö för kunskap, innovation och tillväxt för de maritima näringarna i Västsverige. Genom ny kunskap, samverkan och dialog bidrar vi till att stärka det maritima näringslivet på ett hållbart sätt. Vi vill skapa goda förutsättningar för att Västsverige medverkar till en hållbar framtid för människor, havet och dess resurser.

Vi arbetar med marina och maritima frågor inom livsmedel, turism, energi, bioteknik, sjöfart och teknik samt regelverk.

Samverkanspartners i klustret är Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, RISE, Innovatum Science Park, SSPA, Havs- och Vattenmyndigheten, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen.

Verksamhetsberättelser & våra rapporter >>

 

Vårt erbjudande

  • ett partnerskap för utveckling av maritim kompetens och konkurrenskraft
  • samarbetsmöjligheter, initiering av projekt och mötesplatser för kunskapsutbyte mellan näringsliv, akademi och samhälle
  • korsbefruktning mellan maritima branscher; turism, livsmedel, energi, bioteknik, förvaltning, sjöfart och teknik.
  • korsbefruktning mellan maritima näringar och andra sektorer såsom kemi och material, Life science, transport och digitalisering.  
  • vi lyfter fram och driver maritima frågor på den nationella, europeiska och internationella spelplanen.
  • vi driver och förmedlar ny kunskap om havet, dess resurser och samhällets påverkan på havet. Vårt fokus ligger på utmaningar och affärsmöjligheter

Senast uppdaterad: 2023-03-17 12:56