Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vill du utbilda dig inom vattenbruk?

Tillväxt Norra Bohuslän riktar sig mot blivande vattenbruksentreprenörer, kommuner och näringslivsutvecklare i sin satsning på att fylla kunskapsluckan om vattenbruk!

FAO, Världsbanen och det internationella forskingsinstitutet IFPRI förutspår att 2/3 av all fisk som konsumeras år 2030 kommer att hämtas från fiskodlingar. Vattenbruket behöver idag innovativa lösningar för att möta utmaningar inom miljö och med en växande befolkning. Exempelvis behöver vi utveckla cirkulära flöden i näringslivet och där kan recirculerande system inom vattenbruket med högeffektiv rening stå för en del av lösningen.

Det svenska vattenbruket producerade år 2012 cirka 15 00 ton fisk och skaldjur vilket motsvarar 1.5 procent av den norska produktionen. I Sverige finns en otroligt potential om vi väljer hållbara lösningar och skapar medvetenhet från start. Tillväxt Norra Bohuslän har precis lanserat en webb-baserad utbildning inom Vattenbruk. Det är ett samverkansarbete mellan kustkommunerna i Bohuslän, Campus Väst och Swemarc. Utbildningen består av olika steg, som du kan läsa mer om här: Utbildningarna.

Kunskaper om vattenbruk saknas idag hos näringslivsutvecklare i kommuner och allmänhetens kunskaper är också begränsade. Läs mer om web-utbildningen för att skapa en bild av framtidsbranschen vattenbruket.


Senast uppdaterad: 2018-05-11 12:11