Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vart är det småskaliga fisket på väg?

Musselodling - en bransch på uppgång
Fotograf: Landsbygdsnätverket

Landsbygdsnätverket vill höja kunskapen om svensk sjömat och har tagit fram nio artiklar som berättar om hur vägen till tallriken ser ut för våra livsmedel från hav, sjöar och odlingar.

Landsbygdsnätverkets grupp för fiske och vattenbruk har som mål är att stödja aktörer som verkar inom områdena yrkesfiske, fisketurism och vattenbruk. Nu vill man öka vår kunskap om svensk sjömat och har gjort nio artiklar med exempel på hur vägen till tallriken kan se ut.

Hur hamnar sillen i burken? Vad är en sättfiskodling? Vem kontrollerar fiskarnas kvoter? Och vart är de svenska småskaliga fisket på väg? Detta är några av de teman som du kan ta del av.

Läs alla artiklarna här >>

Kort om Landsbygdsnätverket
Landsbygdsnätverket samlar och engagerar landsbygdssverige. De består av ett nätverk av organisationer, föreningar och myndigheter som på olika sätt har betydelse för utvecklingen av de verksamheter och företag som finns i landsbygder och i kustsamhällen. Alla länder som är medlemmar i EU och har ett landsbygdsprogram ska ha ett landsbygdsnätverk.


Senast uppdaterad: 2019-09-13 10:28