Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Var är det lönt att fiska?

Nu finns en ny analys av fisket i svenska regioner. Denna rapport är en uppföljare till rapporten om värden i svenskt yrkesfiske från Agrifood. Även denna gång genomförs studien på uppdrag av Jordbruksverket och Landsbygdsnätverket.

Rapporten visar bland annat att det finns stora skillnader i de ekonomiska framtidsutsikterna för olika typer av fiske och regioner. Det finns regioner med låg lönsamhet, en stor andel fartyg med liten fiskeaktivitet och äldre fiskare. I andra regioner finns fiske med god ekonomisk avkastning och yngre fiskare. Generellt ger fiske med trål bättre ekonomisk avkastning än mer kustnära fiske med garn, krok och bur.

På västkusten uppvisar fisket bra ekonomiska resultat medan fisket längs östersjökusten går ekonomiskt sämre, undantaget fisket efter siklöja i Bottenviken som är mycket lönsamt.

Mer information står att läsa i rapporten som ni hittar på Agrifoods hemsida >>


Senast uppdaterad: 2020-03-09 11:42