Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu ska Havs- och vattenmyndigheten vidareutveckla indikatorerna till maritima strategin

Regeringen ger Havs- och vattenmyndigheten ett nytt uppdrag att vidareutveckla indikatorerna till maritima strategi.

Den 30 augusti meddelar regeringen att det ger ett nytt uppdrag till Havs- och vattenmyndigheten för att vidareutveckla de tidigare föreslagna indikatorerna till maritima strategi och att påbörja användningen av dem. Myndigheten har ett år på sig att genomföra uppdraget som ska slutredovisas i augusti 2020.

Arbetet tar avstamp i den tidigare rapport från Havs- och vattenmyndighetens ”Uppföljning av den maritima strategin" som lades fram 2018.

Uppdraget ställer krav på att  Havs- och vattenmyndigheten ska samarbeta med Statistiska centralbyrån (SCB), Transportstyrelsen, Tillväxtverket, Trafikanalys, Statens jordbruksverk, Statens energimyndighet, Boverket och andra berörda myndigheter och aktörer.

Regeringn vill att indikatorerna sa kunna användas i en årlig resultatuppföljning med start  2020 och dels för en fördjupad rapport vart fjärde år.

Läs regeringsuppdraget från infrastrukturdepartementet här >>


Senast uppdaterad: 2019-09-06 10:41