Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu ska Havs- och vattenmyndigheten vidareutveckla indikatorerna till maritima strategin

Publicerad: Uppdaterad:

Regeringen ger Havs- och vattenmyndigheten ett nytt uppdrag att vidareutveckla indikatorerna till maritima strategi.

Den 30 augusti meddelar regeringen att det ger ett nytt uppdrag till Havs- och vattenmyndigheten för att vidareutveckla de tidigare föreslagna indikatorerna till maritima strategi och att påbörja användningen av dem. Myndigheten har ett år på sig att genomföra uppdraget som ska slutredovisas i augusti 2020.

Arbetet tar avstamp i den tidigare rapport från Havs- och vattenmyndighetens ”Uppföljning av den maritima strategin" som lades fram 2018.

Uppdraget ställer krav på att  Havs- och vattenmyndigheten ska samarbeta med Statistiska centralbyrån (SCB), Transportstyrelsen, Tillväxtverket, Trafikanalys, Statens jordbruksverk, Statens energimyndighet, Boverket och andra berörda myndigheter och aktörer.

Regeringn vill att indikatorerna sa kunna användas i en årlig resultatuppföljning med start  2020 och dels för en fördjupad rapport vart fjärde år.

Läs regeringsuppdraget från infrastrukturdepartementet här >>

Publicerad: