Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Två nya internationella marina marsterprogram i höst på Göteborgs universitet

Till hösten utökar Göteborgs universitet med två marina tvärvetenskapliga masterprogram. Det är marina utbildningar med fokus på hållbarhet och lösningar för framtiden. Här kommer studenterna att lära sig mer om hur vår mänskliga aktiviteter påverkar havsmiljön och ekosystemet.

Världens oceaner står under ökat tryck från mänskliga aktiviteter som fiske, exploatering av kustområden och förorening. Marina resurser försämras i ökande takt vilket resulterar i konflikter och förlust av biologisk mångfald. För att förstå och hantera komplexiteten i dessa frågor behövs integrerad kunskap från flera olika discipliner såsom historia, samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och naturvetenskap. Den nya tvärvetenskapliga tvååriga masterprogrammet Sea and Society kommer ge studenterna verktyg och kunskap i att möte dessa utmaningar och komplexa frågor. Mastern vänder sig till studenter inom alla discipliner som är intresserade av hur det mänskliga samhället är kopplat till havsmiljön och ekosystemet.

Till hösten startar ytterligare en marin masterutbildning med fokus på hållbar produktion och nyttjande av marina bioresurser. Utbildningen vid stödja arbetet med att lösa de stora globala utmaningarna, som att öka produktionen av näringsriktig mat för en växande världsbefolkning medan ekosystem skyddas och landsbygdsutvecklingen främjas. Detta nordiska masterprogram i hållbar produktion och nyttjande av marina bioresurser - MARBIO är ett samarbete mellan flera nordiska universitet i Sverige, Island och Norge.

Läs mer och se filmerna om programmen
Master in Sea and Society >>

Nordiska masterprogram i hållbar produktion och nyttjande av marina bioresurser (MARBIO)>>


Senast uppdaterad: 2019-05-29 15:55