Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tredje upplagan av välbesökt marin företagsmässa

Det var tredje gången som det bjuds in till Marin företagsmässa på Tjärnö marina laboratorium, vid Göteborgs universitet och årets mässa samlade ett 80-tal personer - företagare, forskare, politiker och andra intresserade.

Bakgrunden till den marina företagsmässan är den avsiktsförklaring som undertecknades av Tanums och Strömstads kommuner, Företagarna i Tanum och Strömstad samt Samförvaltningen norra Bohuslän under 2016. Avsiktsförklaringen ville genom samarbete visa på den resurs som Tjärnö marina laboratoriet är för Tanum och Strömstad och egentligen hela norra Bohuslän. På Tjärnö finns stor kunskap och kompetens inom marin forksning samt en bra infrastruktur.

Kent Hansson och Liselott Fröjd, kommunalråd i Strömstad och Tanum, startade dagen med att hälsa alla välkomna och understryka vikten av samarbete samt lyfta företagsmässan som en väl fungerande mötesplats. Företagsmässan är gränsregional med deltagare från både Norge och Sverige.  Årets teman var bioteknik och kunskaps-/naturturism och dagen innehöll många intressanta presentationer och pitchar av företagare, forskare, samarbetsorganisationer, projekt och UF-företagare från båda länderna. Mässan genomfördes i samarbete med projektet Marint Gränsforum Skagerrak, Göteborgs unviversitet och Maritima klustret i Västsverige.

Läs mer om innehållet på Marint Gränsforum Skagerrak blogg >>


Senast uppdaterad: 2019-11-29 16:55