Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nominera till WIN WIN Award 2022: Hållbar akvakultur

Nu har du möjligheten att nominera en person eller organisation vars initiativ inom akvakultur kan bidra till ökad effektivitet och hållbarhet.

WIN WIN Gothenburg Sustainability Award är en ideell organisation baserad i Göteborg, men med ett globalt perspektiv. Uppdraget är att hitta och belöna människor och organisationer från hela världen vars handlingar har lett till en mer hållbar framtid.

Priset har delats ut årligen sedan 2000 och tidigare vinnare inkluderar Kofi Annan, Al Gore, Gro Harlem-Brundtland och IPBES. Vinnaren får 1 miljon SEK (120 000 USD). Varje år väljs ett nytt tema som kan kopplas till FN:s 17 globala mål. Temat år 2022 är hållbart vattenbruk.

Akvakultur, alltså odling av vattenlevande djur och växter som fiskar, musslor, kräftdjur och alger, är enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO nödvändig för att klara att tillgodose näringsbehovet hos världens snabbt växande befolkning. Akvakultur ökar redan snabbt och uppskattningsvis tre miljarder människor får idag minst 20 procent av sina nödvändiga näringsämnen från sjömat.

FAO:s strategiska plan för 2022-2031 har som ambition att stödja tillväxten inom global akvakultur med 35-40 % till 2030.

Innovativa sjömatsprodukter och mer hållbara djurfoder och odlingsmetoder är några exempel på områden där juryn för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award ser för sig potentiella pristagare 2022.

Nu har du möjligheten att nominera en person eller organisation vars initiativ inom akvakultur kan bidra till ökad effektivitet och hållbarhet, och därigenom också till något eller flera av FN:s globala mål.

Den eller de som nomineras ska ha skapat förändring till inspiration för andra och visat vad som är såväl nödvändigt, som möjligt att göra.

Här hittar du informaion och hur du nominerar >>


Senast uppdaterad: 2021-11-18 15:07