Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Testbäddar och infrastruktur för marin innovation - så når vi hållbar blå tillväxt

Publicerad:

Under Almedalsveckan satte Maritima klustret i Västsverige fokus på behovet kring testbäddar och marin infrastruktur som behövs för att stödja utvecklingen av maritima näringar i Sverige. Om du inte var på plats i Visby finns seminariet att ta del av på Västsvenska arenans Facebooksida.

Vad kan vi göra regionalt och nationellt för att bidra till hållbar blå tillväxt? Och hur kan vi svara upp mot målsättningarna i den nationella maritima strategin och de globala hållbarhetsmålen? Smart Ocean är ett nytt initiativ för nya möjligheter till att initiera, driva och samordna forsknings- och innovationsprojekt med fokus på havets möjligheter. Initiativet är också kopplat till Kristineberg Marine Research and Innovation Center som är under uppbyggnad med siktet inställt på att bli ett världsledande marint center och kommer att erbjuda testbäddar och avancerad marin infrastruktur för utveckling av bland annat marin fossilfri energi och hållbar sjömat. Båda satsningarna är nära kopplat till det Maritima klustret i Västsverige där det de senaste tio åren strategiskt arbetats för att stärka och utveckla den maritima sektorn.

Medverkande:
Lillemor Lindgren, Verksamhetsansvarig internationella program, Innovatum
Lena Gipperth, Föreståndare Centrum för hav och samhälle, Göteborgs universitet
Emma Nohrén, Riksdagsledamot, Miljöpartiet
Karin Andersson, Professor i maritim miljövetenskap, Chalmers Tekniska Högskola
Anders Carlberg, Avdelningschef Forskning, utveckling & utbildning, Västra Götalandsregionen
Moderator: Martin Wänblom, VD, Innovatum

Se seminariet på Facebook Västsvenska arenan>>

Publicerad: