Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tång kan bli källa för hållbar mat och material

Hur kan vi använda tång som växer längs våra kuster? Forskare på Chalmers har nu hittat ett nytt verktyg för att frigöra näringsämnen och sockerarter som kan användas för läkemedelsproduktion, som livsmedel eller i kemikalieproduktion. ​Tång växer rikligt och relativt fritt från skadlig miljöpåverkan längs svenska kuster. Samtidigt efterfrågas hållbara livsmedel, alternativa livsmedelskällor och nya källor för biologisk produktion av bränslen och kemikalier.

Som ett led i ett större projekt, med finansiering från Stiftelsen för strategisk forskning, har forskare vid institutionen för biologi och bioteknik tittat närmare på den gröna tångarten Ulva lactuca, även kallad havssallad.

Läs hela nyheten på chalmers.se>>


Senast uppdaterad: 2018-11-30 09:48