Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stora möjligheter för innovation och nya arbetstillfällen för den som vill jobba med havet

Potentialen och möjligheterna med alger och marina råvaror verkar vara obegränsad när man lyssnar på Sofie Allert, vd för Swedish Algae Factory och Henrik Pavia, professor marin ekologi, Göteborgs universitet på seminariet Havets möjligheter under årets Almedalsvecka.

På Västsvenska arenan trängs många västsvenska aktörer med allt från demokrati, IT, design, vård och hälsa i fokus. Av veckans program sticker seminariet om havets möjligheter med fokus på alger ut - en naturresurs som många av oss inte tänker på, men som absolut står i fokus när det gäller framtidens möjligheter. Här finns potential att möta framtida försörjning av energi, transporter och mat. Göteborgs universitets centrumbildning för havsrelaterade frågor, Hav och Samhälle och Havsmiljöinstitutet stod som värd för seminariet som till stor del bestod av en samtal mellan olika forsknings- och innovationsaktörer.

Hela seminariet går att ta del av på Västsvenska arenans Facebooksida >>


Senast uppdaterad: 2018-07-03 11:13