Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Seminarieserie om svenskt yrkesfriske

Publicerad:

Jordbruksverket tillsammans med Landsbygdsnätverket anordnar en digital seminarieserie i tre delar under februari 2021

Seminariet riktar sig till näringen, intresseorganisationer, lokala, regionala och centrala myndigheter samt lokal-, regional-och rikspolitiker.

Följande seminarium planeras:

Den 5 februari görs en genomgång av AgriFoods rapporter ”Finns det ett samband mellan yrkesfiske och turism?” samt ”Kan yrkesfisket locka turister? En analys av hamnarna Skillinge och Träslövsläge”.

Den 12 februari fortsätter vi med en genomgång av SLU Aquas rapport ”Hållbart nyttjande av lågt exploaterade fiskbestånd: ett pilotprojekt om ökat fiske på braxen”samt AgriFoods rapport ”Underutnyttjade arter i svenskt fiske –en ekonomisk analys”.

Den 19 februari avslutar vi med en genomgång av Havs och vattenmyndighetens rapport ”Ekonomisk och strukturell data rörande svenskt insjöfiske” samt en kartläggning av yrkesfisket i Vänern genomfört av Leader Fiskeområde Vänern.

Mer information kommer publiceras på Jordbruksverket och Landsbygdsnätverkets hemsidor.

Publicerad: