Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samarbete över gränserna i fokus på Sea and Society Day

Årets Sea and Society Day går under temat "The Nature of Excellence, how to make an impact". Under en halvdag samlas forskare och andra intresserade för att diskutera, provocera och utmana våra föreställningar om hur vi skapar ett framgångsrikt marint universitet.

- Det finns ett tydligt behov av samarbete och tvärvetenskapliga tillvägagångssätt för att klara utmaningarna i Agenda 2030. Men det krävs tid och tålamod för att lyckas länka ihop kunskaper och skapa en mer holistisk syn på problem och lösningar, säger Lena Gipperth som är föreståndare för Hav och samhälle vid Göteborgs universitet.

Tvärvetenskap i fokus

Under Sea and Society Day som hålls 24 september lyfts frågor om hur forskare kan arbeta tvärvetenskapligt utan att för den förlora möjligheten att vara framgångsrik i den disciplinära forskningen. Det blir också diskussion om hur man genom tvärvetenskap kan skapa en öppen arena för samverkan i riktning mot en hållbar utveckling av "den blå ekonomin”.

Inspiration och motivation

Under två inspirationssessioner delar olika talare med sig av berättelser om hur de hittar inspiration och motivation för att hantera stora utmaningar som klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald, urbanisering och motstridig resursanvändning.

Sea and Society Day 2018 arrangeras av Hav och Samhälle vid Göteborgs universitet och hålls i Botanhuset måndag 24 september.

Läs mer här för mer info och anmälan


Senast uppdaterad: 2018-09-11 14:24