Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Så vill Västra Götaland utveckla maritima näringar hållbart

Publicerad: Uppdaterad:

Västsverige skall vara en av Europas ledande maritima regioner med lösningar inriktade på innovation samt miljöanpassad och hållbar utveckling”, så står det i regionens handlingsplan för 2016-2019 som släpptes i juni.

Regionens maritima handlingsprogrammet ska främja hållbar utveckling på kort och lång sikt och utveckla den hållbara maritima näringen. Målet är att skapa fler jobb och högre tillväxt.

De sex prioriterade områdena enligt planen är havsförvaltning, maritima operationer och teknologier, marina livsmedel, maritim turism, marin energi, marin bioteknik.

Horisontella mål
I handlingsprogrammet lyfts flera horisontella mål som spänner över samtliga sex prioriterade områden. Till exempel vill regionen behålla och utveckla maritim kompetens och konkurrenskraft, vidareutveckla samverka och aktivt arbeta med den nationella, europeiska och internationella agendan på det maritima området.

Läs hela handlingsprogram för hållbara maritima näringar 2016>>

För mer information om handlingsplanen kontakta:
Jessica Hjerpe Olausson
Maritim expert Västra Götalandsregionen
E-post:  jessica.hjerpe.olausson@vgregion.se
Tel: 070-080 60 18

Publicerad:
Uppdaterad: