Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Så många maritima företag finns det i Västsverige

De maritima näringarna i Västsverige är många. Under året har vi arbetat med att bygga upp ett register över maritima, intressanta och innovativa verksamheter i vår region. På vår webbplats har vi nu publicerat en lista över verksamheterna.

Registret bygger på tidigare arbete från Vinnova (Den svenska maritima näringen 2007-2011) och en rapport från Västra Götalandsregionen om sektorn från 2007 - 2015 samt företag från Maritima klustret i Västsveriges nätverk. Registret täcker alla våra fokusområden och ger en ögonblicksbild av de företag som finns i vår region. Listan är inte heltäckande men visar på bredden bland de maritima näringarna i den maritima sektorn i Västsverige. I registret finns just nu lite över 800 företag.

Mer info >>

REGISTER

Omvärldsanalys
I år släpptes även Maritima klustret i Västsverige en omvärldsanalys över klustrets sex fokusområden, Havsförvaltning, Marin bioteknik, Marin energi, Marina livsmedel och Maritima operationer - sjöfart och teknik. Analyserna bygger på den gemensamma dialogen som finns mellan forskare, näringslivsaktörer och myndigheter inom Maritima kluster i Västsverige.

Ladda ner din pdf här >>

 


Senast uppdaterad: 2018-09-27 15:04