Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rivstart på Trafikverkets branschprogram för hållbar sjöfart

Den 23 maj rivstartade branschprogrammet Hållbar sjöfart med ett uppstartsseminarium på Lindholmen. Programmet drivs av Lighthouse på uppdrag av Trafikverket. Tio förstudier är redan igång och rullar eller ska precis starta. På seminariet fick samtliga chans att presentera sina projekt för ett hundratal intresserade deltagare. På seminariet gav också Åsa Burman, verksamhetschef på Ligthouse en grundlig genomgång av mål och förutsättningar inom de nya programmet och dagen bjöd även på trendspaningar från både rederier och hamnverksamheter.

För Lighthouse startar nu ett intensivt arbete med att bygga upp verksamheten under den första femårsperioden. Målet är bland annat att få till innovativa industridrivna projekt enligt programmets beskrivning, en årliga konferens och att se till att fler finansiärer går in i projekt inom programmet.

Rein Jüriado från Trafikverket inledde seminariet och lyfte särskilt vikten av att fler aktörer behöver engagera sig i arbetet med att skapa framtidens hållbara sjöfart. Från Trafikverket sidan har det varit viktigt att skapa en långsiktig satsning. Programmet möjliggör totalt 150 miljoner kronor under 10 år vara av 50 miljoner förväntas komma genom medfinnansering från branschen. Med en sådan kraftfull och långsiktig satsning hoppas  Trafikverket på att skapa goda förutsättningar för innovation och förnyelse inom sjöfartssektorn.

Seminariet går att se i efterhand på www.lighthouse.nu >>


Senast uppdaterad: 2019-05-28 15:49