Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Resultat från projektet Maritim utveckling i Bohuslän

Projekt för att lyfta småföretagen i Bohuslän, Maritim Utveckling i Bohuslän, har nått sin sluthamn. Flera rapporter finns att ta del av från projektet och en film som kortfattat summerar de tre åren som gått.

Kustkommunerna Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekil har under 3 år drivit projektet Maritim utveckling i Bohuslän som slutredovisades nu i oktober. Med projektet ville man ge möjlighter för mindre företag i de maritima näringarna i Bohuslän att utvecklas.

I projektet har man bland annat tittat närmare på  maritim turismutveckling och involverat företag inom skärgårdstransporter och marina livsmedel.  En viktig del i projektet har varit att utveckla en innovationsarena för företag att utveckla sina verksamheter via affärs- och produktutveckling i samverkan med andra företag, forskning och offentliga aktörer.

- Jag är glad att vi genomgående har kunnat utgå ifrån företagens behov genom hela projektet. Just nu jobbar vi vidare med att få de lokala företagsarenorna på plats. Det är viktigt då det är nyckeln för att få med lokala företag som har viktiga utmaningar framför sig men som samtidigt har mycket kompetens och erfarenheter att dela med sig av, säger Carl Dahlberg, processledare för Maritim utveckling i Bohuslän.

Fler insatser har gjorts inom gästhamnsutveckling, evenemangsområdet, kunskapsturism, kusttransporter och marina livsmedel. Alla rapporter från de olika delprojekten finns att ladda ner.

Maritim utveckling i Bohuslän rapporter 2019
Slutrapport - kortversion >>
Kunskapsturism >>
Innovationsarenor för turism>>

En kort film finns också tillgänglig som summerar projektet >>

Alla rapporter från Maritim utveckling i Bohuslän >>

För mer infomation om projektet och arbetet framåt kontakta:
Carl Dahlberg, processledare, Carl.Dahlberg@lysekil.se


Senast uppdaterad: 2019-11-29 16:17