Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu vill regeringen förenkla för vattenbrukare

Regeringen har gett uppdrag till Jordbruksverket att utreda förutsättningarna för en förenklad prövning av vattenbruksverksamheter.

Uppdrag ligger inom ramen för livsmedelsstrategin och jordbruksverket ska kartlägga och utreda förutsättningarna för en förenklad prövning av vattenbruksverksamheter. De ska analysera hur prövningen av vattenbruksverksamheter kan förenklas samtidigt som miljöskyddet bibehålls och vid behov föreslå ändringar. De ska också titta på om befintliga krav på tillstånd, registreringar eller anmälningar skulle kunna samordnas och i så fall ge förslag på en sådan samordning.

Aktörer inom Maritima klustret i Västsverige har arbetat med att belysa hindren som finns gällande t ex tillståndsprövning för att bedriva vattenbruk. Bland annat genomfördes ett seminarium i riksdagen i februari i år kring frågan och dokummentation med rekomendationer finns samlat på vår hemsida här >>

Läs pressmedelandet från regeringen här >>


Senast uppdaterad: 2018-08-24 09:49