Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu får vi förstärkning på Maritima klustret i Västsverige

Publicerad: Uppdaterad:

Under våren 2018 kommer Västra Götalandsregionen och det Maritima klustret i Västsverige ha en praktikant från förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Nedan följer en presentation skriven av vår praktikant Lina Waara.

Hej på er,

Jag är en engagerad masterstudent från Göteborgs universitet med stort intresse för den marina näringen och miljöfrågor relaterade till havsområdet. Min uppväxt tillbringades i Linköping men jag har hittat hem i Göteborg, och ser fram emot denna vårtermin då jag nu har påbörjat min praktik på Västra Götalandsregionen. Det är extra kul att min sista termin på campus består i att ta del av och följa utvecklingsarbetet inom hållbara maritima näringar, ett ämnesområde jag varit intresserad av ända sedan jag började studera miljövetenskap på kandidatnivå på högskolan.

På det Maritima klustret i Västsverige kommer jag att delta i fokusgrupperna Marina livsmedel och Havsförvaltning samt följa samordningsfunktionen för klustret. Mina förväntningar på praktiken är att få praktisk kunskap och förståelse för hur Västra Götalandsregionen arbetar och samverkar med andra aktörer inom dessa frågor. Det ska bli spännande att få fördjupa mig i några sakfrågor och lära mig mer kring processer inom regional utveckling. Perspektiv som jag tar med mig från min utbildning rör bland annat policyanalys, flernivåstyrning och implementering av politiska direktiv och styrmedel, och med detta i åtanke är jag övertygad om att min tid som praktikant kommer att ge mig massor med värdefulla erfarenheter. Jag är glad över att vara här och ser fram emot en vår där jag får arbeta med det Maritima klustret i Västsverige och där jag får träffa och lära känna en del av er som arbetar med detta område!

Vänliga hälsningar             
Lina Waara 

Publicerad: