Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pengar att tjäna på proteinskifte

De gröna vegetariska proteinerna har länge varit i ropet men nu börjar även havets blå proteiner bli alltmer intressanta. Det handlar till exempel om alger, sjöpungar, musslor och rester från fileande av fisk.

På Bioekonomiriksdagen som hölls i Göteborg i oktober träffade ekonomikanalen, EFN Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på Chalmers, som forskar inom området samt Elisabet Brock, ordförande för Kosteralg, och Fredrik Norén, forskningschef på Marine Feed. Båda dessa företag har stora planer för att tjäna pengar på det blå proteinskiftet.

Lyssna på intervjuerna här >>

Senast uppdaterad: 2020-01-08 15:50