Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

OffshoreVäst samlar svenska företag inom flytande vindkraft kring EU-utlysning

I förra veckan höll OffshoreVäst en välbesökt workshop om flytande vindkraft och möjligheterna att söka finansiering från EU. Seminariet kommer under hösten att följas upp av en workshopserie med fokus offshore vind och möjligheterna att förstärka leverantörskedjorna för ökad konkurrenskraft.

Utlysningen från EU:s  innovationsfond för storskalig demonstrationsprojekt lanserades den 3 juli 2020 med ett totalt bidragsvärde på 1 miljard euro. Syftet är att stödja innovativa lösningar inom koldioxidsnål teknik och processer, energilagring och produktion av förnybar el. 

Genom ett antal workshops vill OffshoreVäst stödja och underlätta samarbete mellan svenska företag inom flytande vindkraft.  Syftet med förra veckans webbinarium var att presentera huvuddelarna i utlysningen och initiera forum för framtida partnerskap och samarbete.

Vill du veta mer om Offshoreväst och  utlysningen av EUs Innovationsfond inom storskaliga demonstrationsprojekt? 

Kontakta
Erik Bunis, Processledare OffshoreVäst, erik.bunis@ri.se, Tel 010-516 50 38

Mer information om webbinariet den 31 augusti >>


Senast uppdaterad: 2020-09-07 16:33