Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fortsättning för Ocean Data Factory

Förra veckan fick Ocean Data Factory Sweden ett glädjande besked.  Vinnova beslutade att fortsatta finansiera projektet ytterligare två år, 2022 - 2023.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över det förtroende Vinnova visar oss. Vi kommer att fortsätta att fungera som Sveriges nationella havsdatalabb, främja innovation inom den hållbara blå ekonomin och öka användningen av havsdata. Vi är en fantastisk grupp med partners med kompetenser som data science, blå entreprenörer och havsobservatörer. Tillsammans gör vi magi, säger Robin Teigland, professor på Chalmers och verksamhetsansvarig för ODF Sverige. 

I ODF Sweden ingår många starka forsknings- och näringlivsaktörer. Dessutom har ODF Sverige bildat partnerskap med Myndigheten för havs- och vattenförvaltning (SwAM) och Sjöfartsverket (SMA), och samarbetar med andra organisationer, till exempel AI Sweden.

Läs mer om Ocean Data Factory här >>


Senast uppdaterad: 2021-10-19 12:39