Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nytt projekt för att utveckla kunskapsturism

Publicerad:

Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond (BFUF) delar årligen ut medel till turismforskning. I år har de valt att finansiera projektet ”Kunskapsturism som attraktion och resurs” med 1 700 000 kr.

Projektet leds av Centrum för turism vid Göteborgs universitet.  Syftet är att utforska, etablera samt visa på potentialen för kunskapsturism och Science tourism. Detta i samverkan med besöksnäring, offentlig sektor och civilsamhälle.

Projektet kommer pågå under två år (2020-2022) med forskare som har olika ämneskompetenser samt flera externa parter. De flesta partners har koppling till den maritima sektorn. I projektet ingår bl.a. Sotenäs Symbioscentrum, Göteborgs universitets forskningsstationer på Tjärnö och Kristineberg, Uddevalla kommun, Vitlycke museum och Statens fastighetsverk.

Tre teman kommer att studeras i projektet,  Science Tourism, varumärke/koncept och kunskapsturismens förmedling och konsumtion.

För mer information om projektet kontakta
Maria Persson, Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet
maria.persson@archaeology.gu.se

Eva Maria Jernsand, Företagsekonomiska institutionen, Göteborgs universitet eva.maria.jernsand@handels.gu.se

Erik Lundberg, företagsekonomiska institutionen, Göteborgs universitet
erik.lundberg@handels.gu.se


Publicerad: