Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny utlysning från Mistra: Hållbar blå ekonomi

Under oktober planerar Mistra att öppna utlysningen: En hållbar blå ekonomi för Sverige. Syftet forskningsprogrammet är att stödja omställningen till en blå ekonomi med fokus på förbättrade miljöförhållanden och ökad resiliens i svenska marina områden. Mistra kommer att finansiera programmet med 50 MSEK under en fyraårsperiod.

– Med denna utlysning vill Mistra lyfta fram havens stora betydelse, men också att det finns stora intressekonflikter kring hur haven ska användas och förvaltas. Vi ser fram emot spännande programförslag som tar sig an både utmaningarna och möjligheterna, säger Thomas Nilsson, programansvarig på Mistra.

Utlysningen kommer att genomföras i två steg, där det första steget planeras att öppna i oktober.

Ett digitalt informationsmöte om utlysningen kommer att anordnas. Datum för mötet och anmälan kommer att läggas ut i samband med att utlysningen öppnar.

Mer information hittar du på mistra.org >>


Senast uppdaterad: 2021-09-17 15:34