Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny europeisk havsforsknings- och utbildningsallians

Torsdagen 8 december var det officiell sjösättning i EU-parlamentet av den nya havsforsknings- och utbildningsalliansen EOREA, som ska stärka samarbetet kring vår gemensamma havsmiljö. Chalmers blir en av de drivande aktörerna.

Chalmers tekniska högskola är en av de 14 europeiska forsknings- och utbildningsaktörer inom havssektorn som valts ut att driva projektet EOREA; European Ocean Research and Education Alliance. Med gemensamma krafter ska de nu främja genomförandet av FN:s mål för hållbar utveckling till 2030.

Ida-Maja Hassellöv (bilden th) som är biträdande professor vid maritima studier på Chalmers kommer sitta i alliansen strategiska styrelse, och var på plats i EU-parlamentet för att delta i den högtidliga projektstarten av EOREA. Där var även Anders Palmqvist (bilden tv), vicerektor för forskning och styrkeområden på Chalmers, som också stod för den officiella signeringen för Chalmers räkning.

– Att Chalmers blev inbjuden som en av fjorton ”founding partners” i EOREA är en tydlig signal på att Chalmers kompetens inom det marina och maritima området är efterfrågad, säger Ida-Maja Hassellöv till Chalmers nyheter.

Chalmers kommer tillsammans med Aalto University i Finland att leda det tematiska området om sjöfart.

Läs mer på Chalmers hemsida


Senast uppdaterad: 2022-12-15 15:26