Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu startar en internationell utställning om havsårtiondet

Nu drar FN igång arbetet med att skapa en internationell utställning om havsårtiondet. Målet är att förändra bilden av havet för att öka medvetenheten om dess betydelse och inspirera till handling genom kreativitet.

Ocean Agency tillsammans med UNESCO’s Intergovernmental Oceanographic Commission, Adobe, HP Inc. och andra  partner  lanserar  Ocean Decade Exhibition - en global utställning av kreativitet som syftar till att öka medvetenheten om havets betydelse och inspirera till större havskunskap och bevarande under FN: s avgörande havs decennium för hållbar utveckling 2021-2030 (Ocean Decade).

Utställningen startade i juni i centrala Paris vid UNESCO: s högkvarter. Under de närmaste månaderna kommer den sedan att resa till andra FN -platser, med början från FN: s högkvarter i Genève, och stora konferenser och evenemang. Konstverken görs också fritt tillgängliga så att alla kan curera och skapa sina egna utställningar. Mikroutställningar planeras och visas redan på platser från skolor i Paris, till universitet och stora akvarier över hela världen.

Läs mer på https://ioc.unesco.org/news


Senast uppdaterad: 2021-08-09 11:08