Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nu kan de allra minsta få MSC-märkt fisk

Allt fler föräldrar ställer höga krav på vad de ger sina barn för mat. Nu blir det enklare för småbarnsföräldrar att välja hållbart fångad fisk till sina små. Sveriges första barnmat med MSC-märkt fisk har i dagarna dykt upp i butikernas barnmatshyllor.

– Vi är glada att HiPP nu gjort det möjligt för småbarnsföräldrar att välja hållbar och spårbar fisk. På så vis ger de både haven och sina barn en mer hoppfull framtid, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.

Hittills har bara ett fåtal länder MSC-certifierad barnmat i butikerna. Sverige blir nu först i Skandinavien med att kunna erbjuda MSC-märkt fisk i barnmat, då HiPP har tagit fram MSC-märkta fiskrätter, den ena med lax och den andra med den mycket torsklika fisken Alaska pollok.

Läs mer här>>

Marine Stewardship Council (MSC) är en global, icke vinstdrivande organisation som administrerar världens ledande miljömärke för hållbart fiske och spårbara fiskprodukter. Produkter med det blå MSC-märket kan spåras tillbaka till ett hållbart fiske som ett oberoende organ har bedömt mot kriterierna i MSC:s miljöstandard för hållbart fiske. www.msc.org/se


Senast uppdaterad: 2017-11-08 10:12