Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mooringo underlättar livet till sjöss – nu i Karibien

Startupbolaget Mooringo underlättar livet till sjöss genom att tillgängliggöra båtplatser som annars står tomma. Nu expanderar de utomlands. Först ut är Karibien.

– Vi har redan signat tre hamnar och fler är på gång inför kommande säsong. Jättekul! Säger Robert Mertens, VD och grundare av Mooringo.

Att arbeta med båtlivet i Karibien är attraktivt utifrån flera synvinklar. Här finns en rad exotiska destinationer som attraherar båtresenärer världen över och till skillnad från Sverige sträcker sig båtsäsongen över så gott som hela året, bortsett från vår sommar då de har orkansäsong.

– Den långa säsongen gör Karibien till en intressant marknad för oss på Mooringo. Dessutom är det väldigt enkelt att segla i Karibien, fortsätter Robert.

Fortsatt internationalisering planerad
Inom kort är planen att fortsätta den internationella expansionen. Nästa marknad på tur är Medelhavet.

– Kroatien har hälften av all charterbåt-verksamhet i världen. Hyr man båt på nya platser så vill man optimera sin upplevelse. Mooringo ett perfekt hjälpmedel för att göra det.

Mooringo har sitt säte i Trollhättan och har varit en del av Innovatum Startups inkubator sedan hösten 2018.

Bild: Robert Mertens, VD och grundare av Mooringo

Källa och foto: www.innovatum.se


Senast uppdaterad: 2019-04-11 11:18