Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mista Innovation 23 – Utlysning 2019-2023

Den tidigare Mistra Innovation-satsningen pågick under åtta år och resulterat i 24 projekt och många produkter som nått marknaden. Nu är programtiden slut. Och istället startar Mistra Innovation 23, ett program med snarlikt upplägg. Utlysningen är öppen fram till oktober.

Mistra har sedan 2012, inom programmet Mistra Innovation, finansierat innovativ miljöforskning i svenska små- och medelstora företag. Programmet har nu avslutas, och Mistras styrelse har beslutat att finansiera ytterligare en satsning inom området.

Mistra Innovation 23 som det nya programmet heter, bjuder in små och medelstora svenska företag att tillsammans med akademiska forskningsorganisationer lämna in ansökan om forskningsprojekt. Projekten ska bidra till att lösa miljöproblem och bidra till en hållbar utveckling i samhället. Även icke svenska organisationer och företag inbjuds att delta i projekten. Huvudsökande och värdforskningsorganisationen ska båda vara svenska. Det övergripande målet med Mistra Innovation 23 är att uppmuntra till innovativa idéer med hög risk och avsevärd potential genom samverkan av små och medelstora företag med högskolor och andra akademiska forskningsorganisationer. Mistras investering ska leda till nya konkurrenskraftiga produkter, processer och/eller tjänster vilka radikalt minskar belastningen på miljön och bidrar till en hållbar utveckling.

Den första utlysningen i Mistra Innovation pågår – senast i början av oktober ska ansökningarna vara inlämnade. Under hösten ska alla ansökningar utvärderas och beslut tas om vilka projekt som får finansiering. Vid årsskiftet är det tänkt att de första projekten kan starta.

Läs mer om utlysningen på www.mistra.org >>

 

 

 

 


Senast uppdaterad: 2019-08-26 10:50