Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Material och antifouling - årets tema på marin bioteknikkonferens

Anders Blomberg, Göteborgs universitet är en av initiativtagarna till konferensen och arrangerade även förra årets marin bioteknikkonferens - då med fokus på sjukvård och hälsa.

Den 25 november går årets marin bioteknikkonferens av stapeln. Konferensen sätter fokus på den snabba utvecklingen inom marin bioteknik och potentialen inom området. Programmet kommer att delas in i två sessioner - marina material och antifouling. Konferensen sändas live via Zoom men det kommer också finnas möjlighet att delta på plats på Kristinebergs marina forskningsstation i Fiskebäckskil. Anmälan öppnar snart.

Anders Blomberg, Göteborgs universitet är en av initiativtagarna till konferensen och arrangerade även förra årets marin bioteknikkonferens - då med fokus på sjukvård och hälsa.

I år finns Anders Blomberg med igen och tillsammans med Mattias Berglin, RISE presenter de en rad talare på temat marina material och antifouling. Här kommer presenteras flera exempel på hur molekyler och delar av marina organismer kan användas för utveckling av nya material och produkter inom antifouling. Två talare är redan klara, Catherine Taylor från NTNU Trondheim, Norge som kommer berätta om "Applications of marine polysaccharider" och Nick Aldred från Essex University, UK som berättar om "Marine biofouling and antifouling strategies".  

Konferensen hålls på engelska.

Läs mer om konferensen här >>

Läs nyheten från förra årets konferens med sjukvård och hälsa som tema >>


Senast uppdaterad: 2020-08-28 10:49