Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Studenter på Handelshögskolan undersöker Scary Seafood-konceptet

Den 4 september samlades närmare 70 studenter från masterkursen i marknadsföring vid Handelshögskolan i Göteborg för att tillsammans med företag, kommuner, forskare delta i en workshop om Scary Seafood. Sjögurkor, maskeringskrabba och sjöpung var bland de tretton arter som deltagarna fick se, röra och lukta. Deltagare hade också möjlighet att smaka på alger.

Syftet med workshopen var att undersöka hur man kan öka attraktiviteten för  annorlunda mat från havet för konsumenter och turister. Totalt deltog ett 90-tal på workshopen och många spännande idéer, strategier och potentiella innovationer uppstod. Nu återstår ett fortsatt arbete för studenterna att titta vidare på koncept för denna typ av matturism.

Workshopen arrarngerades av projektet FOODbiz, tillsammans Scary Seafood-projektet

Scary Seafood finansieras bland annat av Leader Bohuskust och gränsbygd och Västra Götalandsregionen. Maritima klustret i Västsverige är en av parterna. Göteborgs universitet är projektägare.

Läs mer om projektet Scary Seafood här>>


Senast uppdaterad: 2018-09-17 11:17