Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens om hur vi skalar upp den blå biobaserade ekonomin

Utveckla ditt nätverk, hitta nya affärskontakter och lär dig mer om blå biobaserade ekonomin. Nu kan du anmäla dig till Maritima klustret i Västsverige årskonferens 17 november.

En gång om året samlar vi den maritima sektorn i Västsverige för en dag med inspirationsseminarium, presentationer av innovativa projekt, forskningsresultat och mingel.


 

Lyssna till Lillemor Lindberg, Innovatum Science Park om varför hon kommer vara där!

I år arrangerar vi tillsammans med Tech inWest Sweden en dag med fokus på hur vi skalar upp den blå biobaserade ekonomin. Konferensen är öppen för alla med intresse för utveckling av ett friskt hav och ett starkt maritimt näringsliv. Du som arbetar inom processindustri, AI och automatisering är särskilt välkomna att möta den marina biobaserade branschen som spårs stor potential i en biobaserad ekonomi.

På årets konferens kommer vi blanda teknikfokuserade presentationer, panelsamtal med forskare och innovativa företag som pitchar sina spännande lösningar. Missa inte också att lyssna in politiska och strategiska agendor som ligger på bordet regionalt, nationellt och på EU-nivå.

Utdrag från programmet

Den blå bioekonomin ur ett europeiskt perspektiv, Astrid Burhöi, regionutvecklare Västra Götalandsregionen och representant för det Maritima klustret i Västsverige

Den marina och maritima utvecklingen i Västra Götalandsregionen
Kristina Jonäng, ledamot av regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen

De blå näringarnas roll i den nationella bioekonomistrategin
Magnus Andersson, departementssekreterare, Näringsdepartementet

Hur den senaste tekniken kan nyttjas av biomarina företag i framkant
Peter Karlsson, Strategic Account Manager på Siemens med huvudansvar för Food & Beverage

Framtidens algbönder använder smarta robotar
Fredrik Gröndahl och Ivan Stenius, KTH robotteknik (Smarc)

Från grönt till blått bioraff - erfarenheter från de gröna raffinaderierna
Marie-Louise Wallberg, enhetschef kemi, RISE

Ta del av hela programmet och anmäl dig här!>>

Det går att delta på plats på Innovatum i Trollhättan och via länk. Max 200 personer kan delta på plats, först till kvarn gäller.
 
 

Senast uppdaterad: 2021-10-19 12:33