Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Maritima Klustret på Frihamnsdagarna

Den gamla bananpiren i Göteborg sjöd av liv under Frihamnsdagarna, som har siktet inställt på att bli en allt mer angelägen arena för samtal kring samhällsutveckling. I år medverkade Maritima Klustret med programpunkten Båtliv, tångbönder och seglande fraktfartyg, om hur vi kan utveckla vårt maritima näringsliv genom att använda havet på ett mer hållbart sätt.

I paviljong Greta fick publiken höra Lena Gipperth professor i miljörätt på Göteborgs universitet och Kajsa Tönnesson från Havsmiljöinstitutet om fritidsbåtarnas påverkan på västkusten, med avstamp i Kjell Nordbergs nyutkomna rapport "Fritidsbåtars avgasutsläpp i skärgården".
Chalmersforskaren Karolina Malmek från SSPA berättade hur arbetet med de smarta vinddrivna fraktfartygen går framåt och Lillemor Lindberg från Innovatum tipsade om den smakrika och spännande utvecklingen inom framtidens ”blå mat” från havet.

Se glimtar från seminariet här! (klicka på bilden)


Senast uppdaterad: 2022-11-10 13:32