Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Maritim utveckling i Bohuslän

Publicerad: Uppdaterad:

Nytt projekt med stöd ifrån EU:s regionala utvecklingsfond beviljat åt Tillväxt Norra Bohuslän. Projektet löper över 3 år och har en total budget på drygt 9 miljoner kronor. Projektet ska stötta och skapa goda förutsättningar åt de maritima näringarna i Bohuslän.

Tillväxt Norra Bohuslän, är ett samverkansorgan för Strömstad, Tanum, Sotenäs och Lysekils kommuner, ska under 3 år driva projektet Maritim utveckling i Bohuslän (MUB). MUB är ett samverkansprojekt mellan Tillväxt Norra Bohuslän, Göteborgs Universitet, Svenskt Marintekniskt Forum och det Maritima klustret i Västra Götaland. Projektet syftar till att ge förutsättningar för mindre företag i de maritima näringarna i Bohuslän att utvecklas.

Arbetet kommer att fokuseras runt maritim turismutveckling men även involvera företag inom skärgårdstransporter och marina livsmedel. Innovationsarenan kommer att vara central i projektet, där ges möjlighet för företag att utveckla sina verksamheter via affärs- och produktutveckling i samverkan med andra företag, forskning och offentliga aktörer.

Många olika insatser kommer göras inom gästhamnsutveckling, evenemangsområdet, kunskapsturism, kusttransporter och marina livsmedel. Tillsammans med den sammanhållande innovationsarenan kommer detta skapa nya möjligheter för företag att växa och samarbeta inom de maritima näringarna i Bohuslän.

­-Fantastiskt roligt att få möjlighet att driva dessa frågor under de kommande åren säger Anne Gunnäs som representerar projektägaren Lysekils kommun.

-Just nu pågår rekrytering av projektledare och andra resurser, en central process för att få till ett gott projekt säger Carl Dahlberg processledare på Tillväxt Norra Bohuslän.

 

Kontaktpersoner

Liselotte Broberg Ordförande Tillväxt Norra Bohuslän
Liselotte.broberg@tanum.se  0525 181 05

Carl Dahlberg Processledare Tillväxt Norra Bohuslän
carl.dahlberg@lysekil.se; 076 808 2260

Elenor Olofsson Näringslivsutvecklare Tanum
Elenor.olofsson@tanum.se 0525 18109

Tomas Larsson Näringslivsutvecklare Sotenäs
Tomas.larsson@sotenas.se 0523 664745

Anne Gunnäs Maritim Näringslivsutvecklare Lysekils kommun
Anne.gunnas@lysekil.se  0523 613150

www.tillvaxtbohuslan.se

Publicerad:
Uppdaterad: