Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Klustet på plats vid EU:s matchmakning event #BlueInvest 2018

Västsvenska företaget Minesto på scenen under #BlueInvest 2018

I maj anordnade EU-kommissionen det första europeiskt B2B matchmaking-evenemanget med fokus på blå tillväxt. Hundratals deltagare samlades den 17 maj i Bryssel för #BlueInvest2018 som bjöd på företagspitching, speed dating och inspirationsföreläsningar.

Tjugo spännande företag var förvalda bland mer än 100 sökande och fick pitcha framför en panel av investerare. Från Västsverige var företaget Minesto en av de utvalda och presenterade sin innovativa metod inom förnybar energi som fångar havsströmmar.

#Blue Invest 2018 ansågs vara en framgång och evenemanget var fullbokat och bjöd på många konkurrenskraftiga företagsidéer. Stämningen var livlig och många deltagare nyttjade möjligheten till speed dating för att nätverka med andra europeiska initiativ, investerare och kluster.  Jessica Hjerpe Olausson och Maria Holmkvist från Maritima klustret i Västsverige var på plats och träffade många intressant kontakter i det maritima Europa.

- Spännande att se så många innovativa företag och träffa så många entusiastiska personer på en gång. Kommissionens tankar om att vi måste koppla ihop privat finansiering med de nya blå tillväxt-företagen tycker jag är bra och kan konstatera att vi redan tänker i de banorna här hemma. Jag hade gärna sett fler svenska företag på plats - deras idéer står sig väl i den europeiska konkurrensen är min bedömning, säger Jessica Hjerpe Olausson.

Mer info med program och företag från #BlueInvest 2018 hittar du på https://blue-invest-2018.b2match.io/ eller Facebook

 


Senast uppdaterad: 2018-06-13 10:16