Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Jeppe Larsen inspirerar till grön modernisering till sjöss – 14 november

På årets konferens med Maritima klustret den 14 november kommer entreprenören Jeppe Larsen och berättar om tankarna bakom hans företag Ekocharter som driver eldrivna vattenlimousiner i innerskärgården i Stockholm. Just nu jobbar Ekocharter med flera olika projekt kring framtidens eldrivna pendelbåtar och citylogistik.

Jeppe Larsen är en av grundarna till nätverket CradleNet, som sedan 2009 drivit frågan om en modernisering från linjär till cirkulär ekonomi. Som ordförande i Cradle Net bjöd han 2013 in dame Ellen MacArthur till Sverige där hon tillsammans med en namnkunnig panel diskuterade cirkulär ekonomi som en metod att framtidssäkra Sverige till ett positivt och resurseffektivt samhälle och samtidigt spara mångmiljardbelopp. Med detta som grund startade han elbåts-rederiet Ekocharter vattenlimousin och cykelåkeriet MOVEBYBiKE Stockholm för att lösa en viktig men saknad pusselbit. Den cirkulära citylogistiken.

På konferensen presenteras också ett 20-tal innovativa utvecklings- och forskningsprojekt  från Västsverige.
Hela listan>>

Missa inte att anmäla dig till årets konferens med Maritima Klustret i Västsverige>>


Senast uppdaterad: 2017-10-06 15:47