Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Innovationsprojekt inom äventrysturism

Publicerad: Uppdaterad:

Sveriges och Norges kuster har unika förutsättningar för äventyrsturism, med sina attraktiva skärgårdar. Det finns också flera aktörer som arbetar med aktiviteter till havs och längs kusterna, exempelvis med kajaking, och som gärna vill samarbeta.

I ett projekt om innovation och värdeskapande arbetar forskare, företag och destinationsaktörer från norra Bohuslän och nordnorska regionen Helgeland för att utveckla upplevelsepaket som är intressanta för utvalda internationella marknader.

Projektet drivs av Kystriksveien och den svenska huvudsamarbetspartnern är Svinesundskommittén. På den svenska sidan medverkar förutom Svinesundskommittén fem företag, en kommunrepresentant samt Göteborgs universitet. Från universitetet deltar Lena Mossberg och Eva Maria Jernsand, som båda representerar det maritima klustret och fokusområdet maritim turism.

För mer information kontakta arbetsgruppen för maritim turism.

Läs mer om maritim turism inom Maritima klustret i Västsverige >>

Publicerad:
Uppdaterad: