Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Havets läskigheter på menyn

Stort uppslag om Scary Seafood i forskning.se och intervjuer med flera Västsvenska forskare. Bland annat intervjuas Susanne Lindegarth, Göteborgs universitet och samordnare inom Maritima klustret i Västsverige.

"Sjöpung, havsborstmaskar, trollhummer, havssnäckor, tångräkor och öronmaneter – det låter mer som läskigheter än läckerheter. Men i asiatiska länder som Japan och Korea värderas många för oss främmande arter högt som delikatesser. I framtiden kan de bli självklarheter även på våra matbord." inleder nätmagasinet forskning.se sin artikel om framtidens sjömat.

Läs hela uppslaget >>

Senast uppdaterad: 2019-10-02 14:08