Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Havs- och vattenmyndigheten står värd för internationella vetenskapskonferens, ASC 2019

Hösten 2019 är Havs- och vattenmyndigheten värd för ICES årliga internationella vetenskapskonferens, ASC 2019. Konferensen arrangeras den 9-12 september på Svenska Mässan i Göteborg.

Varje år välkomnar ICES representanter för forskning, politik och civilsamhället från hela världen till en konferens för att prata om forskning och utveckling. HaV har fått uppdraget från Regeringskansliet att genomföra Sveriges värdskap för Internationella havsforskningsrådets, ICES, årliga vetenskapskonferens i september 2019.

Syftet med ASC är att samla representanter för forskning, politik och civilsamhälle inom det marina området för att se över pågående forskning, presentera innovationer, identifiera behov och skapa tvärsektoriella utbyten och nätverk.

ICES

ICES är en mellanstatlig organisation som arbetar för att öka vetenskaplig kunskap om den marina miljön. Varje år arrangerar ICES en årlig vetenskaplig konferens som de 20 medlemsländerna turas om att stå värd för. 2019 har turen kommit till Sverige. Cirka 700-800 deltagare förväntas komma från olika länder.

Arrangera sidoevent

På konferensen finns möjlighet att arrangera så kallade sidoevent. Ett sidoevent är något som arrangeras vid sidan av konferensen – det kan vara en kvällsaktivitet eller något möte om ett specifikt ämne. En chans att dra uppmärksamheten till något specifikt ämne eller område. Kontakta Havs- och vattenmyndiheten för mer information.


Senast uppdaterad: 2018-09-17 10:09