Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hav och samhälle lanserar Podcast

Publicerad: Uppdaterad:
Hav och samhälle Podcast

För att öka intresset för havsfrågor och nå ut till en bredare publik lanseras Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den nya podcasten vill Göteborgs universitet bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt.

Hav och samhalle Podcast

Första avsnittet spelades in på Tjärnö marina forskningsstation samtidigt som evenemanget Havsforskningsdagarna hölls där i början av december.

Journalisten Albin Dahlin samtalar med Kerstin Johannesson, forskare inom Marinbiologi, Lena Gipperth, föreståndare för centrum för Hav och samhälle och
Sverker Jagers, Föreståndare för CeCAR (Centre for Collective Action Research).

Huvudfrågorna i detta första avsnitt handlar om varför det är viktigt att koppla ihop frågor om hav och samhälle. Det blir också ett samtal om varför frågor som rör havet engagerar så många och vilka man de största problemen för haven idag. Dessutom ställs frågan om forskare och akademiker borde ta större plats i debatten för att vara med och förändra och påverka?

Publicerad: