Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbarhet är en prioriterad fråga bland Sveriges småföretag

Publicerad:

I en ny undersökning som Företagarna, Fossilfritt Sverige och Beyond Intent genomfört framgår att hållbarhet är en prioriterad fråga bland Sveriges småföretag och att de i hög utsträckning bedriver ett hållbarhetsarbete. Samtidigt finns flera hinder för att de ska kunna bli bättre i sitt arbete med att minska utsläpp och påverkan på miljön.

I undersökningen framgår att nio av tio företagare anser att det är viktigt för företag att ta samhällsansvar och att bedriva ett hållbarhetsarbete. En stor andel, två av tre, bedriver redan ett hållbarhetsarbete inom ramen för sitt företag, och över hälften har som ambition att minska sina utsläpp.

Krävs nya stimulanser

Inom ramen för företagens hållbarhetsarbete sticker klimatfrågan ut som särskilt viktig. De flesta har ambitionen att minska sina utsläpp av växthusgaser och nästan hälften har redan vidtagit någon form av åtgärd. Samtidigt är de största hindren för svenska småföretag att minska sina utsläpp av växthusgaser affärsrelaterade, som ökade kostnader och brist på affärsnytta.

− Den finns nära en miljon småföretag i Sverige, deras engagemang och deltagande krävs om vi ska klara klimatomställningen. Att de känner ett ansvar och samtidigt ser en affärsnytta med att satsa fossilfritt är väldigt hoppingivande. Nu krävs att de ges rätt förutsättningar att ställa om, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

Företagarna och Fossilfritt Sverige efterlyser en rad åtgärder som kan bidra till att underlätta för mindre företag att bedriva hållbarhetsarbete.

Läs hela mer om åtgärderna här >>

Se hela rapporten >>

Publicerad: