Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hållbara lösningar för hav och marina resurser på SIF Ocean

Publicerad: Uppdaterad:
Regionutvecklingsnämndens ordförande Birgitta Losman tillsammans med Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingsarbete och klimat på SIF Ocean på Eriksberg i Göteborg.

Idag välkomnade Birgitta Losman, Regionråd och ordförande i Regionutvecklingsnämnden i Västra Götaland (MP), besökarna till arrangemanget SIF Ocean, ett event där deltagarna under en heldag arbetar med att identifiera och hitta lösningar med fokus på havet och marina resurser. Över hundra experter och entreprenörer deltog under dagen. Klimatminister Isabella Lövin talade och arrangörerna lämnade över den rapport som tagits fram med exempel på hållbara innovativa lösningar, många från Västra Götalandsregionen.

Ett hundratal experter, forskare, entreprenörer, beslutsfattare och investerare har samlats idag på Eriksberg i Göteborg, för att diskutera lösningar som kan bidra till att uppnå FN:s hållbarhetsmål nr 14. Birgitta Losman hälsade alla deltagare välkomna och vice stadsministern och klimatminsiter Isabella Lövin invigningstalade. Birgitta Losman berättade om den starka maritima sektorn i Västra Götalandsregionen, både inom näringslivet och den långa forsknings- och utbildningstraditionen vid Göteborgs universitet och Chalmers. Regionen har arbetat strategisk med det maritima området bland annat genom Maritima klustret i Västsverige men också med strategiska handlingsplaner.

Isabella Lövin fick ta emot den rapport som arrangörerna tagit fram som innehåller ett tiotal innovativa lösningar från företag, många etablerade i Västra Götalandsregionen. Rapporten innehåller exempel på lösningar som av olika experter har studerats utifrån samtliga FN:s hållbarhetsmål. Isabella Lövin talade under sin inledning om arbetet inför FN:s konferens i New York om just hållbarhetsmål 14, och vikten av att mobilisera hela världen för att rädda haven.

Ladda ner rapporten här>>

SIF Ocean arrangeras av The Sustainable Development Solution Network (SDSN) Northern Europe i samarbete med Maritima klustret i Västsverige.

Publicerad:
Uppdaterad: