Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborgs universitet visar upp sin forskningsstation på Tjärnö

Publicerad: Uppdaterad:
Göteborgs universitets forskningsstation på Tjärnö där företagsmässan gick av stapeln.

I oktober öppnade Göteborgs universitets marina forskningsstation på Tjärnö dörrarna för företagare, entreprenörer och tjänstemän på kustkommunerna. Föreläsningar och diskussion blandades med mingel och interaktiva presentationer med forskare och entreprenörer från näringslivsprojekt med marin inriktning.

Flera innovativa företag i olika utvecklingsfaser presenterade, många med den gemensamma nämnaren att de sprungit ur forskning. Aktörer som ger råd och finansiering fanns också på plats, bland annat Innovatum och Tillväxt norra Bohuslän.

Varför en företagsmässa?

Forskarna som har sin bas på Tjärnö ser att de kan stödja och förmedla ny kunskap om havet och hållbar användning av marina resurser. De vill öppna upp och visa på hur det lokala samhälle kan använda sig av forskningen och den infrastruktur som finns runt knuten. Ett av målen med företagsmässan är att få till spännande samarbeten mellan olika aktörer för att få både havet och turismen att utvecklas.

Bakom arrangemangen står Göteborgs universitet, Maritim Utveckling i Bohuslän, Strömstad och Tanums kommuner, Företagarna i Strömstad och Tanum samt Kosterhavets Nationalpark. Mellan parterna finns en avsiktsförklaring där de vill samverka för en hållbar utveckling för kust och hav.

Här hittar du en presentation av Tjärnös forskningsverksamhet och infrastruktur>>

Intervju med Susanne Lindegarth, forskare vid Göteborgs universitet och en av initiativtagarna till företagsmässan. Susanne Lindegarth arbetar även som samordnare inom Maritima klustret i Västsverige. 


 
Foto: Christin Appelqvist, forskare på Göteborgs universitet demonstrerar intressanta arter som vi kanske kommer att lägga på tallriken i framtiden.

Foto: Christin Appelqvist, forskare på Göteborgs universitet demonstrerar intressanta arter som vi kanske kommer att lägga på tallriken i framtiden.

Ostronakademin
Foto: Ostronakademin fanns på plats med sina delikatesser
Deltagarna på företagsmässan fick testa på att vara forskare.

 

Foto: Deltagarna på företagsmässan fick testa på att vara forskare.

 

Publicerad: