Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborg blev centrum för världens havsforskning

Stort fokus på klimatförändringar och ett brett samhällsperspektiv på havet. Det kan sammanfatta årets stora havsforskningskonferens som hölls i Göteborg i början av september.

Många av världens ledande havsforskare samlades i Göteborg när Internationella Havsforskningsrådet (ICES) höll sin årliga konferens på Svenska Mässan.
Över 700 deltagare fanns på plats för att uppdatera sig om den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och skapa nya kontakter.

- De flesta förknippar nog ICES med råd om fiskekvoter, men idag handlar ett hållbart utnyttjande av haven om så många fler saker än bara fiske. Det är allt från blå ekonomi och marina skyddade områden till hur det ska gå till att försörja alla människor med mat i framtiden, säger Ingemar Berglund, verksamhetsstrateg på Havs- och vattenmyndigheten, som tillsammans med Regeringskansliet stod som värd för konferensen.

Streamade föreläsningar från konferensen >>

Läs mer om ICES >>


Senast uppdaterad: 2019-10-02 14:13