Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Global maritim samverkan och klusters roll i klimatarbetet – seminarium i New York 6 juni

Publicerad: Uppdaterad:

Nästa vecka möts världsledare på FN:s stora havskonferens som hålls i New York 5-9 juni. Maritima klustret i Västsverige arrangerar ett seminarium i anslutning till konferensen där klusters roll i klimatarbetet diskuteras.

Den 6 juni arrangerar Maritima klustret i Västsverige tillsammans med sin amerikanska samarbetspartner the Maritime Alliance ett side event på The Ocean Conference i New York för att diskutera vilken roll som maritima klustermiljöer har för samordning, utveckling och omställning till en mer hållbar användning av havet och dess resurser.

Jessica Hjerpe Olausson, ansvarig för Maritima klustret i Västsverige och maritim expert på Västra Götalandsregionen, ser möjligheterna med ett större globalt samarbete kluster emellan för att utbyta ”best practise” erfarenheter och skapa direkta kontakter mellan parterna i kluster, så väl företag som akademi, institut och offentlig sektor. På så sätt överförs kunskap och erfarenhet direkt mellan berörda parter, och regionala lösningar får en möjlighet att förbättras och skalas upp. Så kan vi tillsammans adressera de komplexa samhällsutmaningarna.

– The Maritime Alliance i San Diego har en regional omfattning precis som vårt kluster. Utifrån denna regionala roll har de fått ett uppdrag att driva ett federalt exportinitiativ för maritim teknik, det är en intressant utveckling tycker jag. De har också tagit initiativet till ett globalt nätverk för kluster – The Blue Tech Alliance. I New York ser jag fram emot våra fortsatta diskussioner kring hur vi kluster tillsammans kan bidra till hållbarhetsmålen och framför allt mål 14 om utmaningarna för havet och marina resurser, säger Jessica Hjerpe Olausson.

Seminariet ”Capacity for Change – Clusters and the Triple Helix” hålls 6 juni i FN:s konferensbyggnad i New York. Från Sverige deltar representanter från Maritima klustret i Västsverige och Västra Götalandsregionen.

Följ vår medverkan på The Ocean Conference via Twitter #saveourocean och @MaritimtKluster

Läs mer om The Ocean Conference på konferensens webbplats

Publicerad:
Uppdaterad: