Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fullsatt European Maritime Day 2019

Publicerad: Uppdaterad:

Antalet deltagare för årets EMD slog rekord med över 1500 anmälda. Maritima klustret i Västsverige fanns på plats med utställning där fler västsvenska initiativ fanns representerade. Bland annat kunde besökarna lära sig mer om de blå entreprenörer i vår regionen och affärspotentialen inom den biomarina näringen.

Även de nya test- och demonstrationsanläggningarna inom marin energi och biomarina råvaror som är på gång fanns representerande och den nya satsningen på marin innovation och forskning på Kristineberg.

- Västsverige ligger helt i linje med de prioriterade områdena inom EU. Det märktes att Maritima klustret i Västsverige är känt av DG Mare och även av andra. Vi har haft konstruktiva diskussioner med tjänstemän från DG Mare och det kommer att bli mer spännande samarbeten framöver., säger Jessica Hjerpe Olausson, Maritim expert på VGR.

Peter Carlsson från Sotenäs kommun var också på plats för att prata om hur kommunen jobbar tillsammans med näringslivet för en mer cirkulär ekonomi och berättade även om den relativt nystartade marina återvinningsstation som Sotenäs numera kan stoltsera med.

Läs mer om konferensen  ec.europa.eu/maritimeaffairs/press/depth-biggest-ever-european-maritime-day-offers-exciting-world-discovery_en

Twitterflöde se #EMD2019

Publicerad: